Domácí chleba

23. ledna 2015 v 20:01 | B |  Recepty
Potřebujeme:
500g žitné mouky
1 droždí
500ml vody
trochu cukru
trochu vody se solí na potření

Postup:
Droždí rozdrobíme do hrnečku,zasypeme trochou cukru a zalijeme vlažnou vodou.Necháme kvasit .Z mouky a kvásku uděláme těsto a necháme ho hodinu kynout. Po hodině z těsta vytvarujeme bochník a necháme kynout další hodinu.Před pečení potřeme chleba vodou se solí.Předehřejeme troubu na 250° a prvních 10 minut chleba pečeme zprudka. Po deseti minutách teplotu zeslabíme na 180° a pečeme cca 50-60 minut.

Vychytávka-
na první pokus se mi chleba na plechu trochu rozjel,proto doporučuji dát těsto do formy/hrnce a péct v něm.

1. pokus:
2. pokus:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Blog byl založen 14.12.2014